Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Από την εκδήλωση στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου

Γενική άποψη της εκδήλωσης στην αίθουσα της Εξωραϊστικης Λέσχης Βόλου


Από αριστερά ο ομιλητής της εκδήλωσης και μέλος Δ.Σ. της Ε.Θ.Ε.  κ. Αλέξανδρος Καπανιάρης, η συντονίστρια κ. Ρώσσανα Πόποτα και ο Ζαγοριανός ηθοποιός Πατής Κουτσαφτής.

Με πλήρη επιτυχία στέφτηκε η εκδήλωση της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Βόλου, ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου και η Λέσχη Βόλου με τη στήριξη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου, ένα επιβλητικό κτίριο, κόσμημα για το Βόλο το οποίο κατασκεύασε η οικογένεια Σαραφόπουλου που δραστηριοποιήθηκε επιτυχημένα στην Αίγυπτο. Το θέμα της εκδήλωσης αφορούσε τη ζωή και το έργο των Πηλιορειτών ποιητών, λογοτεχνών και λογίων της εποχής του Κ.Π. Καβάφη. 


 Η Πρόεδρος της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών κ. Μηλίτσα Ζαρλή - Καραθάνου

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς των διοργανωτών και ακολούθησε ομιλία – παρουσίαση του Αλέξανδρου Καπανιάρη, μέλος Δ.Σ. της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών και επιστημονικού υπεύθυνου για το πρόγραμμα «ΟΙ ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΑΙ ΕΝ ΑΙΓΥΠΤΩ» ο οποίος ανέπτυξε το ζήτημα της πηλιορείτικης διασποράς στην Αίγυπτο και ειδικότερα των οικογενειών Κωνσταντινίδη, Βουραζέλη, Σαραφόπουλου και Κουταρέλη. Στην συνέχεια προβλήθηκε η ψηφιακή αφήγηση (ντοκιμαντέρ) με θέμα τους Πηλιορείτες στην Αίγυπτο, τη Ζαγοριανή παροικία και τους αδελφούς Κωνσταντινίδη. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με απαγγελία ποιημάτων του ποιητή Πέτρου Μάγνη από το Ζαγοριανό ηθοποιό Πατή Κουτσαφτή ενώ ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα  με την Χριστίνα Κουλάκου στο τραγούδι, υπό την συνοδεία στο πιάνου του Δημήτρη Καρακώστα. Το μουσικό πρόγραμμα ήταν .εμπνευσμένο κυρίως από το έργο του Αττίκ που είχε καταγωγή από την Τσαγκαράδα Πηλίου και διέμενε πολλά χρόνια στην Αίγυπτο.


 Ο Αλέξανδρος Καπανιάρης, επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος «ΟΙ ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΑΙ ΕΝ ΑΙΓΥΠΤΩ» και μέλος Δ.Σ. της Ε.Θ.Ε.
 
Από το Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ζαγοράς - Μουρεσίου κ. Γεώργιος Αντώνογλου - Κασσαβέτης, οι αντιδήμαρχοι Ζαγοράς - Μουρεσίου κ. Θεόδωρος Μπρίζης, κ. Μαρία Σαμαρά και ο κ. Α. Σολδάτος. Επίσης παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Ζαγοράς - Μουρεσίου κ. Απόστολος Κατσιφός, ο πρόεδρος της Δ.Δ. Ζαγοράς κ. Δημήτριος Σπανός, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Απόστολος Κοντογεωργίου και Τζωρζίνα Χριστοδούλου. Από το Δήμο Βόλου παρευρέθηκαν η Αναπληρώτρια Δήμαρχος κ. Νατάσσα Οικονόμου και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δ. Δερβένης. Επίσης παρευρέθηκε ο πρώην Δήμαρχος Βόλου κ. Δημήτριος Πιτσιώρης και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς κ. Αντώνης Λάσκος, o ανεξάρτητος Βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κ. Χαλέβας καθώς επίσης και η κ. Ελένα Αντωνοπούλου.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της πίτας της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών για το 2014.

 Από τον χαιρετισμό του Δημάρχου Ζαγοράς - Μουρεσίου κ. Γεώργιου Αντώνογλου - Κασσαβέτη

Από τον χαιρετισμό της Αναπληρώτριας Δημάρχου Βόλου κ. Νατάσσα Οικονόμου

Από τον χαιρετισμό του Πρόεδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς κ. Αντώνιου Λάσκου


 Χριστίνα Κουλάκου στο τραγούδι, υπό την συνοδεία στο πιάνου του Δημήτρη Καρακώστα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου